Tudnivalók

 

Háziorvos (GP regisztráció):

Egész egyszerűen csak be kell menned a legközelebbi háziorvosi rendelőbe. Egy jelentkezési lapot kell kérni, amit célszerű ott a helyszínen kitölteni, félreértések elkerülése céljából. Ha nincs National Insurance Number-ed, csak írd be, hogy folyamatban van. Nincs külön gyerekorvos. Lázas, beteg kisgyermeknek néhány órán belüli sürgősségi időpontot adnak.

 

Reptéri transzfer:

Háztól-házig transzfer szolgáltatást kínálunk London bármelyik repteréről, 7 személyes gépkocsival, mely maximális kényelmet biztosít az utazás ideje alatt. Előre egyeztetett időpontban!

 Post Code alapján egyéni árajánlat!

 

Szállások:

Jelenleg keleten és északon a 3. zónában helyezkednek el 3-4-5 szobás házaink, melyek teljesen felszereltek, (bútorzat, ágy, konyhai felszerelés, általános tisztítószer, WC papír, ...) all inclusive ellátást biztosítva lakóinak!

 

EU kártya:

A kártya beszerzése érdekében minden egyes országban fel kell venni a kapcsolatot a helyi egészségügyi hatósággal, amely saját területén felelős a kártya előállításáért és kiadásáért.

A kártya igényléséhez Önnek biztosítottnak kell lennie, illetve Önnek az állami társadalombiztosítási rendszerhez kell tartoznia az Európai Unió valamelyik tagállamában.

 

 Bankszámla:

Őszintén szólva az éppen ott lévő ügyintéző hangulatától függ, hogy megnyitja-e a számlát, ha nincs hivatalosan elfogadott lakcím igazolásod. Ha nem nyitnak elsőre, érdemes bankból bankba járni. Belvárosi bankok talán jobban elfogadják a nem hivatalos igazolásokat is.

 

NI - National Insurance Number:

Az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási szám (National Insurance Number) csakúgy mint a magyar TB szám, személyre szól és életed végéig ugyanaz marad, akkor is ha időközben elhagyod az Egyesült Királyságot, és később visszatérsz.

Erre a számra fogod fizetni a TB járulékodat (National Insurance Contribution), és akkor is szükséged lesz rá, ha kapcsolatba szeretnél (vagy kell) lépned a helyi Munkaügyi Hatóságokkal (Department of Work) vagy az Adóhivatallal (HM Revenue and Customs).

 

Ha már ezt olvasod, akkor úgy gondolom körülbelül hasonló cipőben lehetsz, mint amiben én voltam, mielőtt Angliába költöztem. Tudod, hogy nincs más kiút, van kellő nyelvtudásod is, de kellene még az utolsó lökés.

 

A válság borzasztó méreteket ölt Magyarországon, mindenkit szívemből sajnálok, aki otthon szenved.

 

Itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol, fizetést kapsz, amiből ki tudod fizetni az albérletet,
félévente haza bírsz menni látogatóba és tudsz haza küldeni pénzt a hitelek törlesztésére. Gyermekeidnek (ha vannak) megfelelő életszínvonalat tudsz biztosítani. Egy szülőnek mi a
legfontosabb, ha nem az, hogy a gyereke jövőjét biztosítsa? Szóval, ha hezitálsz és nehezen szánod el magad a lépésre, gondold végig, hosszútávon megéri-e.

 

Én bátran mondom neked, hogy nagyon is megéri.

 

A külföldi munkavállaláshoz kell egy adag szerencse, bátorság, társalgási szintű nyelvtudás és kitartó erő.

 

Mi azért vagyunk, hogy segítsünk egy új és jobb élet kezdeti lépéseiben, hisz London nem csak a miénk!